Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: O.Z. [ PR Centar ]

22. 07. 2016. 13:42 >> 13:26

OD 1. AVGUSTA

Kreće akcija EPCG "Podijelimo teret 4"

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pokrenula je treću godinu za redom akciju "Podijelimo teret 4", koja će od 1. avgusta do 31.oktobra, omogućiti potrošačima koji imaju dug za struju, da ga otplaćuju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, saopšteno je iz te kompanije.

Direktor Funkcionalne cjeline (FC) Snabdijevanje EPCG, Vladimir Bojičić, kazao je danas, na pres konferenciji, da je akcija "Podijelimo teret" koncipirana na način da svi potrošači, koji izmire prethodna tri računa, imaju pravo da sklope protokole po povoljnim uslovima.

"Prokoli podrazumijevaju da se ostatak duga plaća u mjesečnim ratama, fiksno 20 eura, u periodu od 24 mjeseca. EPCG neće obračunavati zateznu kamatu na trenutni dug. Ta povoljnost je značajna za potrošače koji imaju veliki dug", rekao je Bojičić u PR Centru.

Prema njegovim riječima, EPCG će tim potrošačima omogućiti da, nakon potpisivanja Protokola, u periodu od dvije godine, budu, kako je naveo, rasterećeni pritiska od isključenja i dodatnih opterećenja u smislu zatezne kamate.

"Obeveza tih potrošača je da plate poslednje tri fakture, da potpišu Protokol sa EPCG, i da nakon toga poštuju sve što je tim dokumentom definisano", istakao je Bojičić.

On je kazao je da je od početka akcije „Podijelimo teret“ više od 38 hiljada uključilo u tu akciju, navodeći da je u ovom trenutku oko 19 hiljada aktivnih protokola iz prethodne tri akcije.

"Očekujemo da će 4,5 hiljada potrošača, koji će još mjesec, dva ili tri imati na snazi Protokol u sklopu akcije „Podijelimo teret 2“, biti prvi koji će potpisati Protokol u sklopu akcije "Podijelimo teret 4"", naveo je Bojičić.

Kako je naveo, u okviru akcije „Podijelimo teret“, oko tri hiljade domaćinstava u Crnoj Gori je iskoristilo mogućnost i nakon poštovanja Protokola, postali su redovne platiše i koriste popuste EPCG u okviru "Zlatnog tima".

"Svi kupci koji imaju dug do 200 eura, a nisu koji nisu imali interesa da ostvare određene popuste, sada imaju idealnu priliku da se priključe akciji, i da nakon deset mjeseci, koriste sve benefite koje pruža EPCG za redovne platiše", istakao je Bojičić.

On je rekao da u Crnoj Gori ima dosta objekata koji su uzeti u zakup, navodeći da tu nastaju problemi prilikom zaključivanja protokola.

"Ovaj put smo svima njima omogućili da potpišu posebnu vrstu protokola, s tim što ćemo tražiti da vlasnik tog stana bude taj koji će, zajedno sa zakupcem, potpisati protokol o izmirenju duga", pojasnio je Bojičić.

Referent za prodaju FC Snabdijevanje, Svetlana Crnogorac, pojasnila je da potrošači, koji žele da se priključe akciji u avgustu, treba da imaju izmiren aprilski, majski i junski račun.

"Za priključenje akciji u septembru, potrebno je izmiriti račune za maj, jun i jul, a za priključenje akciji u oktobru potrebno je izmiriti račune jun, jul i avgust", navela je Crnogorac.

Direktor Direkcije za odnose sa javnošću, Rajko Šebek, kazao je da je ta kompanija, nakon tri godine uspješne akcije, odlučila da i ove godine nastavi akciju „Podijelimo teret“, koja je, kako je podsjetio, potrošačima omogućila da umanje svoj dug.

"Samim tim, veliki broj potrošača je smanjio svoj dug ili ga umanjio u potpunosti, tako da su postali redovne platiše – članovi "Zlatnog tima"", rekao je Šebek.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније