Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business; Objava: I.P. ]

22. 07. 2016. 15:16 >> 15:01

SKUPŠTINA CRNE GORE

O A2A narednog četvrtka

Skupština Crne Gore trebalo bi da na sjednici u četvrtak razmatra Predlog odluke o prihvatanju akcionarskog ugovora između države i italijanske kompanije A2A u Elektroprivredi (EPCG).


Na dnevnom redu 12. sjednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine je i Predlog zakona o potvrđivanju protokola između vlada Crne Gore i Češke o saradnji u oblasti energetike i infrastrukture.

Vlada je prošle sedmice usvojila Predlog akcionarskog ugovora sa A2A, kroz koji će definisati odnose sa italijanskom kompanijom unutar EPCG, koji podrazumijeva gradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) u Pljevljima.

Predlogom akcionarskog ugovora predviđeno je da A2A može, ali nema obavezu, da aktivira put opciju i proda Vladi akcije za 250 miliona EUR, koje bi bile isplaćene u sedam godišnjih rata.

A2A je 2009. kupila skoro 44 odsto akcija EPCG za 430 miliona EUR, a prije skoro dvije godine im je istekao ugovor o menadžmentu na osnovu kojega su upravljali energetskom kompanijom. Tačka sporenja je bila gradnja drugog bloka TE.

U međuvremenu je udio A2A pao na 41,7 odsto akcija zbog pretvaranja duga u akcijski kapital.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније