Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business; Objavio: I.P. ]

25. 07. 2016. 13:10 >> 12:51

KOMPANIJA VOLI

Pripremni radovi na gradnji distributivnog

Kompanija Voli će u četvrtak ozvaničiti početak pripremnih radova na izgradnji najvećeg distributivnog centra u Crnoj Gori.


Iz Volija su najavili i da će predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Suma Chakrabarti, koji će od srijede boraviti u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u četvrtak posjetiti i taj trgovački lanac.

“Zajednički projekat kompanije Voli i EBRD-a će ojačati lanac snabdjevanja i unaprijediti saradnju sa lokalnim dobavljačima i kupcima”, navodi se u saopštenju.

Iz Volija su kazali da će taj projekat značajno poboljšati izbor i sigurnost hrane kroz implementaciju najsavremenijih svjetskih standarda otkupa, lagerovanja i distribucije, dok će distributivni centar predstavljati snažnu podršku domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

EBRD je kao manjinski dioničar u kompaniji Voli obezbijedila deset miliona EUR investicionog kapitala za izgradnju novog distributivnog centra i proširenje maloprodajne mreže tog trgovačkog lanca.

Iz EBRD su ranije saopštili da će se deset miliona EUR svježeg kapitala upotrijebiti za osnaživanje Volija izgradnjom novog distributivnog centra u Podgorici, koji će omogućiti razvoj lokalnih i regionalnih mreža dobavljača i pomoći kompanijama da prodaju proizvode na domaćem tržištu.

Predstavnici EBRD su ocijenili i da je taj projekat važan za poljoprivredu Crne Gore, jer će omogućiti lokalnim proizvođačima da imaju bolji pristup klijentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније