Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 02. 2013. 19:14   >>  19:16

PODRŠKA U POLJOPRIVREDI

CG-Francuska:Moguća bolja saradnja

Uspješnu saradnju Crne Gore i Francuske moguće je dodatno unaprijediti na ekspertskom nivou u oblasti poljoprivrede, ocijenili su danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i ambasador Francuske u Podgorici, Dominik Gazui.

Ministar Ivanović i  ambasadorka Gazui su, kako je saopšteno, pokazali obostranu zainteresovanost da podstaknu razvoj poljoprivrede, posebno u oblasti vinogradarstva, u cilju snaženja strateškog partnerstva dvije države i unaprijeđenja kvaliteta životnog standarda u Crnoj Gori.

 

Ministar je zatražio podršku u realizaciji konkretnih projekata u oblasti poljoprivrede, prenosa znanja i tehnologija, jače povezivanje poljoprivrednih proizvođača i podršku razvoju ruralnih područja.

"Razgovarano je i o pružanju ekspertske podrške u procesu evropskih integracija za službenike Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ivanović je zadovoljan spremnošću Francuske da ponudi ekspertsku podršku u jačanju privrede Crne Gore i u tom kontekstu će se utvrdititi prioritetna polja bilateralne saradnje dva resora i definisati modaliteti razmjene znanja i iskustva u oblasti poljoprivrede,stoji u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније