Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda; Objava: I. P. ]

28. 07. 2016. 08:05 >> 07:48
1

TRI MILIONA EURA

Država plaća ratu za brodove

Ratu kredita od tri miliona dolara za kupovinu dva broda Crnogorske plovidbe platiće Ministarstvo saobraćaja, saznaje Pobjeda.

Na jučerašnjoj sjednici Vladine komisije za ekonomsku politiku odlučeno je da Ministarstvo saobraćaja nađe sa koje pozicije će da se plati ova rata kredita za koju Crnogorska plovidba nema novca.

Rata kredita ukupne vrijednosti 47,4 miliona dolara, za koji je Vlada dala garanciju, na naplatu je stigla 21. jula ove godine. Kompanija nije mogla da plati ni ratu koja je pristigla u februaru ove godine, pa je 2,85 miliona dolara plaćeno iz tekuće budžetske rezerve. Brodovi "Kotor" i "21. maj" su kupljeni od kineske Poli grupe 2010. godine.

Kredit je zaključen po stalnoj kamatnoj stopi od tri odsto, na 15 godina, sa pet godina grejs perioda.

Barska plovidba platila je ratu od 469.000 eura, koja je takođe pristigla 21. jula, za svoja dva broda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније