Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

28. 07. 2016. 08:26 >> 08:06

U PARLAMENTU

Ugovor s A2A ima većinu?

Crnogorski poslanici danas će raspravljati o Predlogu odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između države Crne Gore i kompanije A2A, o kojem se Skupština mora izjasniti najkasnije do nedjelje, 31. jula.

Očekuje se da će glasovima vladajuće DPS-a, SD-a, manjinskih partija, te Pozitivne Crne Gore, predložena odluka dobiti skupštinsku većinu, čime će se omogućiti ispunjenje jednog od uslova za početak gradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, najvećeg razvojnog projekta u energetskom sektoru Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Protiv novog ugovora sa Italijanima izjasniće se poslanici DF-a i "opozicione trojke”, odnosno Demosa, SDP i URA, dok još nije poznat stav SNP-a, čiji je poslanik Aleksandar Damjanović na jučerašnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet ostao uzdržan.

On je ovakav stav pravdao upitnim političkim legitimitetom aktuelne tehničke Vlade, ističući pritom da je veliki zagovornik projekta gradnje drugog bloka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније