Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

29. 07. 2016. 10:41   >>  10:31 1

SPOR SA CRNOM GOROM

CEAC će tražiti poništenje odluke

Kompanija CEAC tražiće poništenje odluka ICSID tribunala, koji se proglasio nenadležnim da odlučuje o tužbi koju je CEAC Holdings Limited podnijela protiv Crne Gore, saopšteno je iz kompanije.

 

"CEAC namjerava da traži poništenje ove odluke u skladu sa članom 52. Konvencije ICSID i nada se da će ICSID-ova ad hok komisija poništiti ovu odluku u cjelini", navodi se u saopštenju.

Istakli su da će odluka, ako opstane, imati dalekosežne negativne posljedice za Republiku Kipar i više hiljada kompanija u stranom vlasništvu koje su registrovane i posluju u toj zemlji.

"CEAC, jedan od najvećih kreditora Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) baziran na Kipru, izjavio je danas da je duboko razočaran i nikako se ne slaže sa odlukom ICSID tribunal iz dana 26. jula 2016. da ne posjeduje jurisdikciju da sasluša tvrdnje CEAC-a protiv Vlade Crne Gore. CEAC vjeruje da postoji veliki broj ozbiljnih mana i nedostataka u toj odluci. CEAC-ov stav je sa izdvojenim mišljenjem podržao profesor Park, jedan od tri arbitra tribunala", navodi se u saopštenju.

ICSID tribunal, podsjećaju, navodi u odluci da ne smatra da ima pravo da čuje CEAC-ove tvrdnje "jer procenjuje da CEAC nema sjedište na Kipru i stoga nije zaštićen sporazumom između Kipra i Crne Gore".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније