Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

29. 07. 2016. 15:21 >> 08:46
2

BIVŠIM RADNICIMA KAP-a

Stekli se uslovi za isplatu otpremnina

Ministar finansija, Raško Konjević, kazao je da su se stekli uslovi da se, u skladu sa zakonom, riješe problemi bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP).

Prema Zakonu, usvojenom krajem jula prošle godine, za 414 penzionera Vlada treba da isplati 5,45 miliona eura. Penzioneri zbog neisplaćivanja otpremnina protestuju od kraja marta.

Bivši radnici KAP-a sastali su se danas u Skupštini sa Konjevićem i ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem.

Konjević je nakon sastanka saopštio da je njegov resor obezbijedio milion i 600 hiljada eura koje nedostaju u budžetu kako bi se bivšim KAP-ovcima isplatile otpremnine.

"Ministartsvo finansija je, imajući u vidu da su 19. maja nenamjenski potrošena sredstva sa pozicije otpremnina, u ova dva mjeseca shodno obećanju koje je dato radnicima KAP-a, obezbijedilo nedostajući iznos od milion i 600 hiljada eura. Na današnji dan, to sam rekao i prije nekoliko dana u razgovoru sa radnicima KAP-a, stekli su se uslovi sa aspekta potrebnog novca u budžetu da zakon bude implementiran", kazao je Konjević, javlja Radio Crne Gore.

On je rekao da je predložio da zajedno sa ministrom Kavarićem pripremi informaciju za Vladu i da Vlada obezbijedi potreban spisak sa imenima i prezimenima, matičnim brojevima i iznosom otpremnine, koji bi potom bio dostavljen Ministarstvu finansija, kako bi Ministarstvo po tom spisku moglo da isplati novac radnicima.

Konjević vjeruje da će Vlada podržati njegov predlog.

"Imajući u vidu da su randnici razgovarali sa predstavnicima svih političkih partija u parlamentu, vjerujem da će članovi Vlade podržati činjenicu da dođe do ralizacije tog zahtjeva", dodao je Ministar finansija.

Penzioneri nezadovoljni pregovorima

Predstavnik bivših radnika KAP-a, Zoran Vukotić, kazao je da nijesu zadovoljni pregovaračkim timom, jer još uvjek nijesu dobili konkretne rješenja.

"I dalje se vrti sve u krug i izlaza nema. Rješenje koje je predložio ministar Konjević, po mom mišljenju, nije u potpunosti. Još uvjek nemamo konkretne odgovore kako ćemo dobiti novac i kako će se realiziovati zakon", istakao je Vukotić.

On je kazao da će pokušati da razgovaraju sa političkim direktorom DPS-a Tarzanom Miloševićem, koji im je, kako je kazao, obećao da će doprinijeti da se Zakon ispoštuje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније