Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

02. 08. 2016. 21:13 >> 20:53

TENDERSKA KOMISIJA

Utvrdili rang listu za koncesije za 4 vodotoka

Tenderska komisija utvrdila je rang liste za sprovođenje postupka davanja koncesija za korišćenje četiri vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana (HE), dok je ponuda za Sjevernicu odbačena kao neispravna.

Vodotoci koji su dobili prvorangirane ponuđače su Bjelojevićka, Bistrica, Bukovica i Lještanica.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bjelojevićka, kako se navodi na sajtu Ministarstva ekonomije, stekao je konzorcijum Hydro Bjelojevićka, kojeg čine kompanija Čelebić iz Podgorice sa učešćem od 54 odsto, Stefan Savić sa učešćem od 45 odsto i podgorički Synergy sa učešćem jedan odsto.

Hydro Bjelojevićka je bio jedini ponuđač na oglas za davanje koncesija za taj vodotok, koji je objavljen 11. maja. Ponuda je otvorena 18. jula.

„Na osnovu ocjene da je dostavljenim idejnim rješenjem predviđeno realno iskorišćenje vodotoka za proizvodnju električne energije, Tenderska komisija je konstatovala da je Hydro Bjelojevićka, kao jedini ponuđač za taj vodotok, stekao status prvorangiranog“, navodi se u obrazloženju rang liste.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bistrica stekao je konzorcijum Bistrica Clean Energy, kojeg čine BP Hydropower iz Podgorice sa učešćem 98 odsto i Normal Company i Eucon Samobor iz Hrvatske, sa učešćem od po jedan odsto.

I taj konzorcijum bio je jedini ponuđač za vodotok Bistrica.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bukovica, koji je bio i jedini, stekao je konzorcijum Hydra MNE, kojeg čine Hydra Podgorica sa učešćem 98 odsto i IMP iz Ljubljane i Igma Energy iz Andrijevice sa učešćem od po jedan odsto.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Lještanica stekao je konzorcijum Hydro Lještanica, kojeg čine Synergy iz Podgorice sa učešćem od 99 odsto i Vodni Zdroje iz Češke sa učešćem jedan odsto.

To je bio jedini ponuđač za taj vodotok.

Tenderska komisija je konstatovala da ta četiri konzorcijuma, između ostalog, ispunjavaju uslove i kriterijume propisane tenderskom dokumentacijom, koji se odnose na iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijsku sposobnost, tehničko rješenje i višenamjenska rješenja.

Ponudu za vodotok Sjevernica dostavio je istoimeni konzorcijum koga čine Nordic Energy Potencial iz Kolašina, Gauldal Renewable Energy iz Norveške, podgorički Tehno Plus i kolašinski Ekotech Energy.

Ponuda je, kako je objašnjeno, u pogledu podobonosti bila ispravna, ali po pitanju kontrole ispunjenosti kriterujma nije zadovoljila, zbog čega je odbačena kao neispravna.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније