Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

24. 08. 2016. 11:48 >> 11:28

SOCIJALDEMOKRATE

Ne bude li drugog bloka sjever će stagnirati

Glasanje protiv gradnje drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja podrazumijeva ukidanje 1.200 radnih mjesta do 2020. godine, nemogućnost otvaranja novih i nastavak iseljavanja i stagnacije Pljevalja i sjevera Crne Gore, ocijenili predstavnici Socijaldemokrata (SD).



"Glasanje protiv je glasanje protiv rješavanja ekoloških problema, energetske nezavisnosti Crne Gore i sigurnosti u snabdijevanju električnom energijom", navodi se u saopštenju pljevaljskog Opštinskog odbora SD-a.

Oni smatraju da bi gradnja drugog bloka TE sasvim sigurno pokrenula i druge privredne aktivnosti, što bi u naredne četiri godine rezultiralo snažnijim razvojem Pljevalja i Crne Gore.

Predstavnici SD-a su kazali da je efikasna valorizacija prirodnih bogatstava preduslov snažnog ekonomskog razvoja Crne Gore i Pljevalja.

"Tu, u prvom redu, mislimo na ugalj zbog njegove količine i kvaliteta, ali i na ostale mineralne sirovine koje su podjednako važne. Naš grad s punim pravom nazivaju rudarsko-energetskim kompleksom, a donošenje odluke o izgradnji drugog bloka TE je veoma važno za Pljevljake", navodi se u saopštenju.

Iz SD-a su podsjetili da je protekli period obilježilo suočavanje raznih argumenata za i protiv gradnje drugog bloka TE, koje se oslikalo i na glasanje u Skupštini i na odlučivanje Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG).

"Tranzitna trojka, koju čini Socijaldemokratska partija, Građanski pokret URA i Demos, jasno je rekla ne ovom projektu, kao i kontrolor rada Odbora direktora EPCG, Dejan Mijović, koji je, predstavljajući sebe kao aktivnog člana tog tijela, glasao jedini protiv, iako njegov glas nije važio jer nema zakonskog osnova da učestvuje u glasanju", naveli su predstavnici SD-a.

Oni smatraju da se takvim reakcijama pokazalo da su pojedini spremni da zarad dnevnog politikanstva i ubiranja sitnih političkih poena spriječe razvoj sjevera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније