Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

25. 08. 2016. 20:42 >> 20:30
1

MINISTARSTVO TURIZMA

"Vidi se kome su najvažniji partijski interesi"

Više je nego očigledno ko vodi konzistentnu politiku, a kome su na prvom mjestu partijski interesi, poručuju iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, reagujući na navode Ministarstva finansija.

"Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović je na današnjem presu održanom nakon sjednice Vlade Crne Gore jasno i precizno kazao da je u junu 2015. godine na sjednici Vlade Crne Gore razmatran materijal kojim je predložena poreska optimizacija.

Informacija o analizi uticaja mjera podsticaja i poreskih olakšica u turizmu na javne finansije i ekonomiju Crne Gore u srednjem roku tazmatrana je 11. juna 2015. godine”, navode iz Ministarstva turizma.

Taj material, kako dodaju, zajednički su podnijeli potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

“U navedenoj informaciji na strani br. 8 dat je prijedlog fiskalnih mjera a na prvom mjestu ꞌsmanjenje nivoa PDV-a na turističke usluge do nivoa poreske stope koja važi za smještajꞌ, a to je stopa od sedam odsto. U tabeli br.3 iste Informacije navedena su i zakonska akta koja je neophodno promijeniti u cilju implementacije predložene mjere, a na prvom mjestu Zakon o PDV-u, a zaduženo je Ministarstvo finansija. Napominjemo da nijedan član Vlade Crne Gore u tom trenutku nije izuzeo svoje mišljenje na navedeni materijal, pa ni ministar Konjević. Čini se da je više nego očigledno ko vodi konzistentnu politiku, a kome su na prvom mjestu partijski interesi”, poručuju iz Gvozdenovićevog resora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније