Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objava: I. P. ]

26. 08. 2016. 08:36 >> 08:16
2

INSPEKTORI UTVRDILI

Na crno radilo 500 radnika

Inspektori rada su za dva mjeseca zatekli oko 500 radnika koji su radili na crno od čega je više od trećine po nalogu inspekcije zakonito zaposleno, a zbog učinjenih prekršaja poslodavci su kažnjeni sa ukupno 210,1 hiljadu eura.


Od 1. maja do 1. jula inspektori rada evidentirali su oko 500 stranaca i crnogorskih državljana u radu na crno.

Od toga, kako je saopšteno Dnevnim novinama iz Uprave za inspekcijske poslove, po nalogu Inspekcije rada donošenjem ukazivanja i rješenja za otklanjanje nepravilnosti zakonito je zaposleno više od jedne trećine, 174 crnogorska državljana i 44 stranca.

"I pored toga što su poslodavci postupali po nalogu Inspekcije rada i zakonito zapošljavali osobe zatečene u radu na crno, poslodavci su kažnjavani zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o radu i Zakona o strancima, pa je u maju i junu izdato 475 prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 210,1 hiljadu eura i podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kazali su iz Uprave.

U odnosu na broj i iznos prekršajnih naloga, koje je Inspekcija rada izdala u prvoj polovini ove godine, kako su dodali, naplaćeno je više od 70 odsto od izrečenih novčanih kazni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније