Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

26. 08. 2016. 20:56 >> 20:35
1

ŽUGIĆ PORUČIO

Ispitati svaku radnju u mom mandatu

Savjetnik premijera i bivši ministar finansija Radoje Žugić, kazao je za Dnevnik TVCG, da je za to da se ispita svaka radnja posebno u njegovom mandatu, jer kako kaže, javnost treba da zna istinu.

Reagujući na optužbe potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića iznijete na jučerašnjem presu, da je u periodu kada su na čelu ministarstva finansija bili Milorad Katnić i Radoje Žugić, ministarstvo zadržavalo naplatu milionskih poreza tokom 2012., od kompanije Telenor, Žugić kaže da to nije tačno i da je sve urađeno po Zakonu upućujući Vujovića kao i kompletnu crnogorsku javnost na dvije presude Upravnog suda, zapisnik Poreske uprave i stav Centralne banke Crne Gore.

Vujović je juče kazao da je nakon što je poništena prvostepena odluka, inspekcija ponovila nalaz, a Telenor platio značajan dio duga, ali ne i čitav.

Ministarstvo finansija je, tvrdi Žugić, dva rješenja Poreske uprave snažno podržavalo, potvrđujući ih u drugosrtepenom postupku, ali se Telenor obratio Ustavnom sudu koji je poništio rješenja, a Poreska uprava nakon toga postupila po nalozima suda. 

Žugić je ponovio da je dio poreskog duga kompanije Rokšped naplaćen imovinom oporeskog dužnika u skladu sa Vladinim odlukama, a da je po dobijanju saglsnosti Vlade od te kompanije preuzeto 25 poslovnih prostora u zgradi Vektre.

Interesantno je pomenuti da Vujović na jučerašnjem presu nije pominjao imena ministara koje optužuje, ali je po periodu na koji se poziva jasno da se radi o Katniću i Žugiću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније