Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

31. 08. 2016. 17:44 >> 17:24

SDP KOTOR

Kampanja protiv prodaje Luke Kotor

Socijaldemoktarska partija Crne Gore (SDP) pokrenula je kampanju prikupljanja potpisa građana Kotora "Odbranimo zajedno vrata od grada - Luku Kotor". Iz te partije su kazali da je cilj kampanje da najvrjedniji resurs Kotora očuva u vlasništvo opštine.

"Samo uz podršku naroda može se sprječiti da otmu Luku Kotor i vratimo joj dugoročne koncesije. Opet branimo AD Luku iako je Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić političkom inicijativom već jednom vratio prije decenije i po u većinsko vlasništvo opštini Kotor", saopšteno je iz SDP-a.

Iz te opartije su ocijenili da je "očigledna namjera DPS-a da otuđi Luku Kotor i zato opstruira njen dalji razvoj".

"Kad je unište lakše će je preuzeti neki iza kojih stoje oni. Zato poslanici DPS-a iz Kotora su glasali protiv Kotora kad se u Skupštini Crne Gore odlučivalo o trajnoj koncesiji za našu Luku. Njih vode iz Podgorice protiv svoga grada", istakli su iz SDP-a.

Kazali su da predstavnici DPS-a u Bordu Luke ništa nijesu uradili da Luka Kotor AD dobije dugoročnu koncesiju i time obezbijede da lučkim prostorom gazduje preduzeće u većinskom vlasništvu Opštine Kotor.

"Nakon toga je u režiji DPS-a izvršeno nasilje nad voljom i interesima građana Kotora i bez saglasnosti njihovih izabranih predstavnika - odbornika u Skupštini Opštine Kotor, u novi Bord direktora Luke Kotor AD imenovan je kadar koji zastupa interese svima znanih privilegovanih tajkunskih familija. Borba kroz zarobljene Skupštinu opštine i Skupštinu CG neće uroditi plodom, ako svi ne ustanemo", poručuju iz SDP-a.

Pojasnili su da kampanja podrazumijeva i peticiju na internetu, koja se može potpisati na Fejsbuk stranici SDP Kotor. Takođe podrška kampanji se može dati potpisom na štandu na glavnim vratima od grada, počev od subote 3. septembra, od 8 do 14 sati.

Saopšteno je da je već u prvih nekoliko sati peticiju potpisalo je više od 200 građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније