Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

09. 09. 2016. 16:55 >> 08:43

SKUPŠTINA AKCIONARA EPCG

Zeleno svjetlo za gradnju II bloka TE

Skupština akcionara Eelektroprivrede Crne Gore danas je, na vanrednoj sjednici, donijela odluku o izgradnji i odobravanju ugovora za Blok II TE „Pljevlja“. Skupština akcionara izabrala je i novi Odbora direktora EPCG.

Skupština je usvojila Odluku o izgradnji Bloka II Termoelektrane “Pljevlja”, kojom je prihvaćena Studija izvodljivosti za izgradnju drugog Bloka, urađena od strane kompanije Deloitte i odobrena izgradnja Bloka II, instalisane snage (bruto) ne manje od 254 MW i neto efikasnosti 39,5 odsto, saopšteno je iz EPCG. Takođe, akcionari su prihvatili finalnu ponudu Škode Praha kao najbolju u postupku po javnom pozivu. Ukupna vrijednost odobrene investicije Bloka II iznosi 324.5 miliona eura. 

Skupština je donijela Odluku o odobravanju Ugovora o izradi Glavnog projekta i Ugovora o izvođenju radova na izgradnji Bloka II. 

Finasije se obezbjeđuju do 30 odsto iz sopstvenih sredstava investitora i do 85 odsto od finansijskih institucija koje treba da obezbijedi Škoda Praha. 

"Ukoliko se ne postigne sporazum sa finansijskim i osiguravajućim institucijama koje je obezbijedila i predložila Škoda Praha, investitor će preostali iznos do 85 odsto vrijednosti investicije finansirati iz sopstvenih sredstava ili kredita", navodi se u saopštenju.

Skupština akcionara je, na osnovu Zakona o privrednim društvima, donijela Odluku za odobravanje  knjiženja koja je izvršila Elektroprivreda na osnovu koje će se sačiniti finansijski iskazi i Izvještaj o poslovanju Društva za 2015. godinu i dostaviti nadležnim organima Društva na reviziju i usvajanje. Odluke o smanjenju osnovnog kapitala Društva, radi pokrića akumuliranog gubitka i isplate akcionarima, sprovešće se nakon konačnosti rješenja Komisije za hartije od vrijednosti i registracije odgovarajućih izmjena Statuta Društva.  

Prema Zakonu o privrednim društvima, Skupština je, u skladu sa Statutom Društva, razrješila dosadašnje i izabrala nove članove Odbora direktora Kompanije. Izabrani su Srđan Kovačević, Ranko Milović, Kenan Hrapović, Boris Bušković, Oreste Bramanti, Masimo Tiberga i Frančesko Bečeli.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније