Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 09. 2016. 18:40 >> 18:20

TIVAT

Do kraja 2016. Francin hotel sa bazenom

Rukovodstvo tivatske opštine danas je sa Hilmijom Francom, vlasnikom kompanije „Mesopromet“ obišlo gradilište novog hotela pored autobuske stanice. Hotel sa četiri zvjezdice biće kapaciteta 36 soba sa četiri velika apartmana i bazenom, a na susjednom objektu planirana je izgradnja dodatna 24 depadansa.

Hotel će, kako prenosi Radio Tivat, biti otvoren do kraja decembra, a uposliće tridesetak radnika. Pošto je kupila prostor ispred hotela na kome je smješteno neformalno naselje „7.jul“, kompanija „Franca“ planira da ispred hotela pravi zatvoreni bazen i druge sportske sadržaje.

Vlasnik kompanije „Franca“ je najavio da će, obzirom na blizinu aerodroma i sportske dvorane, novi hotel biti namijenjen prije svega za pripreme sportista i da će raditi 12 mjeseci godišnje.

„Hotel će raditi punih 12 mjeseci i već ga tretiramo kao gradski hotel. Gledaćemo da ga uposlimo na najbolji način, imamo već plan kako da ga uposlimo tokom šest ljetnjih mjeseci. Nećemo zanemariti ni drugih šest mjeseci jer namjeravamo da na ovo područje dovedemo razne sportske ekipe. Dok ne napravimo terene koristićemo sportske sadržaje u okruženju“, rekao je Hilmija Franca, dodajući da je u planu izgradnja zatvorenog bazena po svim standardima.

U izgradnju objekta autobuske stanice i tržnog centra bjelopoljska kompanija uložila je 3,3 miliona, a hotel će koštati 2,5 miliona eura. U drugoj fazi projekta „Franca“ namjerava da u izgradnju zatvorenog bazena i sportskih sadržaja uloži dodatnih 5 do 6 miliona eura.

Hilmija Franca je izjavio da je kompanija zadovoljna poslovanjem autobuske stanice i tržnog centra i najavio da će ponuditi opštini da i nakon decembra, kad ističe rok zakupa, nastavi da upravlja ovim objektom na principu privatno-javnog partnerstva.

Predsjednica opštine, Snežana Matijević, je istakla da će opština sa kompanijom „Franca“ donijeti zajedničku odluku o sadržajima oko novog hotela nakon što dobiju biznis plan.

Rješavanje problema izmještanja neformarlnog naselja „7.jul“ u kome stanuju porodice Egipćana uglavnom raseljenih sa Kosova nije jednostavan zadatak, rekla je Matijević, dodajući da je na lokaciji Mihova glavica započela izgradnja objekta sa četiri stana.

„Krenuli smo sa izgradnjom prve zgrade koja treba da bude gotova do kraja godine. Počinjemo da rješavamo problem, ali nas čeka još mnogo posla po tom pitanju, potrebno je naći još neke lokacije i izmjestiti to naselje. Na tome bi trebalo brzo raditi, i to nam je prioritet“, rekla je Matijević.

Postojao je plan da se svi stanovnici naselja, kojih je oko 40, izmjeste u nove objekte na lokaciji Mihova Glavica, ali je opština od toga odustala jer su se bunili stanovnici Gradiošnice.

Matijević je zahvalila humanitarnoj organizaciji „Help“ koja je u izgradnju te prve zgrade uložila 260.000 eura. Ona je rekla da je problem izmještanja stanovnika teško rješiv obzirom da Tivtu nedostaje prostora za izgradnju novih objekata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније