Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 01. 2013. 23:51   >>  21. 01. 2013. 15:34

Vlada i SB

Povoljnije zaduživanje u 2013?

Ministar finansija Radoje Žugić razgovarao je sa predstavnicima Svjetske banke o pripremi razvojnog zajma, koji bi našoj državi omogućio povoljnije zaduživanje tokom 2013. Iz Ministarstva je saopšteno da bi to uticalo na poboljšanje strukture javnog duga.

Predstavnici Svjetske banke pružiće podršku Ministarstvu finansija u formulisanju mjera štednje i definisanju modela za sagledavanje efekata njihove primjene, saopšteno je iz Ministasrtva finansija.

Usljed složene ekonomske situacije u Evropi, obostrano je potvrđena neophodnost nastavka vođenja odgovorne i oprezne fiskalne politike.

Ministar Žugić je, kako se navodi u saopštenju, predstavnicima Svjetske banke prezentovao paket mjera fiskalnog prilagođavanja, koje su usmjerene na smanjenje projektovanog budžetskog deficita i na podršku preokretu dinamike javnog duga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније