Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 05. 2013. 08:27 >> 08:30

MMF

Napravite jasan plan za zatvaranje KAP-a

Sa podrškom Kombinatu aluminijuma iz državnog budžeta treba da se prestane, a Vlada bi trebalo da napravi plan za stečaj te kompanije sa preciznim rokovima, navodi se u završnom izvještaju Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koji je dostavljen Dnevnim novinama.

"Podrška KAP-u do sada nije uspjela da ga načini održivim i doprinijela je gubitku novčanih sredstava, potrebi za budžetskim subvencijama i porastu kontingenta duga. Budžetska podrška kompanij e treba da bude prekinuta i treba preduzeti korake ka stečaju jasnim i vremenski definisanim planom", navodi se u završnoj izjavi.

MMF je nedavno prilikom posjete Crnoj Gori zaključio da bi Vlada trebalo da razmisli o eventualnom gašenju KAP-a. To je prva relevantna međunarodna organizacija koja je na takav način saopštila stav o aluminijskoj industriji u našoj zemlji. 

Iz Vlade su na sve ove ocjene odgovorili da aluminijumska industrija ima budućnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније