Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis; Objavio: I. P. ]

19. 09. 2016. 11:32 >> 11:59
5

BIVŠI KAPOVCI

Blokirali saobraćaj 10 minuta

Blokada saobraćajnice na izlazu iz Podgorice na Zlatici prekinuta je, nakon što je policija sklonila bivše radnike Kombinata aluminijuma (KAP) sa pješačkog prelaza i normalizovala saobraćaj.

 

Kako javlja novinar agencije Mina-business, saobraćaj je normalizovan desetak minuta nakon početka blokade, ali će bivši radnici KAP-a, koji zahtijevaju isplatu otpremnina, ostati na Zlatici do 12 sati, nakon čega imaju sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova, Goranom Danilovićem.

Predstavnik penzionera KAP-a, Nikola Raković, kazao je da se bivši radnici podgoričke fabrike nadaju da će se njihova situacija riješiti.

On je potvrdio da će penzioneri KAP-a u srijedu blokirati kružni tok na Zabjelu, a u petak izlaz iz glavnog grada prema Nikšiću i Cetinju.

Bivši radnici su u prethodne dvije sedmice blokirali kružni tok na Zabjelu, saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću, kao i saobraćaj na Smokovcu.

Penzioneri su proteste ispred Skupštine počeli u martu, ali su ih krajem jula privremeno prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

Vlada je nedavno usvojila zaključke u vezi rješavanja pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine.

Vlada je zaključke uputila parlamentu, koji o njima treba da se izjasni.

Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније