Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

23. 09. 2016. 09:20 >> 09:03
4

ZA 8 MJESECI

Prevezli 407,3 hiljade putnika

Crnogorska aviokompanija Montenegroerlajnz od 1. januara do 31. avgusta ove prevezla je 407.389 putnika, na 5.199 realizovanih letova.

 

To je, kako je saopšteno iz MA, u poređenju sa istim periodom prošle godine više za 4.118 putnika.

"Veći broj putnika je prevezen na 159 letova manje nego prošle godine, što je direktno uticalo na smanjenje troškova realizacije saobraćaja. Tokom 19 dana septembra, MA je prevezao 44.227 putnika i obavio 521 let (tri leta više),  što je skoro 2.000 putnika više nego u istom periodu  prošle godine", navodi se u saopštenju.

Iz nacionalnog avioprevoznika su istakli i da su se ove godine predstavili na međunarodnom sajmu turizma "Top Resa 2016" u Parizu.

"Ovaj prestižni međunarodni sajam je okupio veliki broj specijalizovanih agencija iz oblasti turizma i avio-saobraćaja, najveće svjetske avio-kompanije,  kao i poslovne ljude koji planiraju investicije u turizmu. Dokaz da za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom vlada veliko interesovanje je činjenica da su predstavnici komercijalnog sektora crnogorske avio-kompanije i direktor predstavništva u Parizu, Dijana Pelinković, na sajmu definisali nastavak saradnje sa francuskim turoperatorima i u narednoj godini. Riječ je o turoperatorima i agencijama sa kojima Montenegro Airlines ima dugogodišnju saradnju, kao  što su  MTO, Luminalis, Prodintur", navodi se u saopštenju.

Takođe je, kako navode, postignut dogovor o nastavku saradnje sa jednim od najvećih turoperatora u svijetu Thomas Kukom.

"Reazlizacija ugovora sa ovim renomiranim turoperatorom počinje od aprila i traje do kraja septembra, što će definitivno uticati na produženje ljetnje turističke sezone. Prema najavama, i u narednoj godini Montenegro Airlines očekuje povećanje broja putnika sa francuskog tržišta, a posebno u periodima niske rezone, tj. u pred i post sezoni, što je jedan od strateških ciljeva crnogorske nacionalne avio-kompanije,  kao generatora razvoja crnogorske turističke privrede", saopšteno je iz MA.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније