Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

23. 09. 2016. 12:29 >> 12:09

GRADILIŠTE MOSTA

Brajović s Italijanima obišao Moračicu

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović posjetio je sa delegacijom italijanskih privrednika gradilište mosta Moračica, koji i u ovoj fazi realizacije, izaziva pažnju inostrane stručne javnosti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Brajović navodi da je zadovoljan činjenicom da je u kratkom roku to već druga posjeta predstavnika zemalja članica Evropske Unije, koje su, kako kaže, prepoznatljive po svojom razvijenom saobraćajnom sistemu.

Dodaje da je realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata uvijek generator privrednog rasta, a ovakve posjete smatra vrlo korisnim u cilju razmjene znanja i iskustava, ističući da svjesni veličine i značaja Projekta, kao zahtjevan investitor insistiramo na dosljednoj primjeni evropskih standarda i kvaliteta, jer ni u jednom trenutku neće biti kompromisa sa kvalitetom i bezbjednošću.

"Članovi italijanske delegacije su bili u prilici da se upoznaju sa nekim od osnovnih podatka koja se odnose na most Moračica", piše u saopštenju.

Podsjećaju da je most projektovan kao kontinualna prednapregnuta ramovska konstrukcija sa glavnim rasponom od 190 m varijabilnog poprečnog presjeka, koji se izvodi tehnologijom slobodne konzolne gradnje.

"Dispozicija raspona mosta je 95m+170m+3×190m+125m=960m, dok su visine pet srednjih subova od 51 m do 161 m. Ukupna dužina mosta je 960 m, sa podužnim nagibom nivelete od 4 % i poprečnim nagibom od 2.5 %. Ukupna širina mosta je 23,4 m, u kom su sadržane dvije kolovozne trake u oba smjera, pješačke staze i staze za održavanje sa svom pratećom opremom i vjetrobranskom zaštitom", dodaju u saopštenju.

Iz ministarstva navode da je posjeta organizovana u sklopu konferencije "Italy & Montenegro - Building Together", koja je 21. i 22. septembra održana u Podgorici u organizaciji ICE - Italijanske Agencije za spoljnu trgovinu i ANCE - Nacionalnog udruženja građevinara Italije.

U sastavu italijanske delegacije, predvođene ambasadorom Italije u Crnoj Gori Vićencom Del Monakom, bili su i direktor ICE - Italijanske agencije za spojnu trgovinu Đovani Mafoda i predsjednik Međunarodne grupe ANCE za mala i srednja preduzeća Džerardo Bijankofiore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније