Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 05. 2013. 20:42 >> 20:45
1

SIVA EKONOMIJA

Varaju dvojnim kasama

Postojanje dvojnih, “defiskalizovanih” kasa i izbjegavanje evidentiranja prometa, dovodi do smanjenja javnih prihoda i predstavlja ozbiljan problem, ocjenjeno je na sjednici Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Komisije za suzbijanje sive ekonomije održala je danas četvrtu sjednicu kojom je predsjedavao Radoje Žugic, ministar finansija i koordinator Komisije.

Komisija je na današnjoj sjednici formirala posebnan stručni tim, sa zadatkom revidiranja postojeće regulative, a u cilju stvaranja pretpostavki za potpuno eliminisanje zloupotreba u ovoj oblasti.

„Zadatak tima biće sagledavanje mogućnosti za efikasnije licenciranje i obezbijeđenje registracije i kontrole svih kasa u upotrebi, uz poostrenu kaznenu politiku“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Na sjednici je zaključeno da je edukacija inspektora neophodak aspekt za efikasnije utvrđivanje zloupotreba registar kasa, te je dogovorena specijalizovana obuka inspektora u ovom segmentu.

Ocijenjeno je da je ostvaren visok stepen saradnje, te da se mjere iz Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije ostvaruju planiranom dinamikom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније