Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

28. 09. 2016. 20:27   >>  20:06

OKUPLJANJE U CG

AmCham iz regiona da poboljšaju saradnju

Američke privredne komore u regionu trebalo bi da poboljšaju međusobnu sarađuju i dijele najbolje prakse i preporuke kako bi doprinijele unaprijeđenom poslovnom ambijentu i učinili region atraktivnijim za ulagače, ocijenjeno je na okupljanju njihovih predstavnika u Crnoj Gori.

Izvršni direktor Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, Marko Miročević, kazao je da se zemlje regiona, koje još nijesu dio Evropske unije (EU), susrijeću sa istim ili sličnim poslovnim izazovima.

„Stoga je i prirodno nastojanje da Američke privredne komore, kao kolektivni glasovi biznisa u tim zemljama, na regionalnom nivou bliže sarađuju, dijele najbolje prakse i preporuke kako bi u krajnjem doprinijeli unaprijeđenom poslovnom ambijentu i učinili region atraktivnijim za investitore“, rekao je Miročević.

AmCham u Crnoj Gori je, kako se navodi u saopštenju, organizovala dvodnevno okupljanje Američkih privrednih komora iz regiona, kojem su, pored domaćina, prisustvovali izvršni direktori tih organizacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH), Makedonije i Srbije.

„Okupljanje je rezultat regionalne inicijative za saradnju koja je pokrenuta 2013. godine, a koja ima za cilj jaču saradnju između Američkih privrednih komora u cilju razmjene iskustava i najboljih praksi, kao i unaprijeđenje sveukupnog poslovnog ambijenta u zemljama zapadnog Balkana“, dodaje se u saopštenju.

Iz AmCham-a u Crnoj Gori su saopštili da je prvi dan posjete iskorišćen da bi se razgovaralo o konkretnim aktivnostima pojedinačnih komora, ali i izazovima sa kojima se susrijeću u radu.

„Takođe, dogovorene su aktivnosti u cilju unaprijeđenja saradnje i pružanja što kvalitetnijih usluga kompanijama članicama koje mogu imati direktne benefite za svoje poslovanje koristeći regionalnu mrežu“, rekli su iz AmCham-a.

Direktori AmCham-ova regiona su svoj drugi zajednički radni dan proveli u posjeti trenutno najvećim projektima na teritoriji opštine Tivat, kompanijama Luštica Development i Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

„Predstavnici kompanija su sa gostima razgovarali o projektima koje vode i razlozima za ulaganje na ovom tržištu, ali i o specifičnostima poslovne klime u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Upoznavanjem kompanija članica pojedinačnih AmCham-ova stvara se, kako su objasnili, jasnija slika o projektima koji se realizuju u regionu, ali i konkretnim izazovima sa kojima se investitori susrijeću u procesu realizacije svojih projekata.

Crna Gora je peta država regiona koja je organizovala tradicionalni susret američkih privrednih komora regiona u okviru regionalne inicijative.

Domaćin sastanka u narednoj godini biće AmCham BiH.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније