Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

29. 09. 2016. 22:10   >>  21:49

SJUTRA

Novo okupljanje penzionera Brodogradilišta

Penzionisani radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela, njih 65, kojima još nijesu isplaćene otpremnine, najavili su za sjutra novo okupljanje.

 

Predstavnik radnika, Milivoje Bojanović, kazao je da će se bivši radnici okupiti u sedam sati i 30 minuta na mirno protestno okupljanje na kapiji Brodogradilišta.

“Nijesmo još dobili nikakav konkretan odgovor iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a u međuvremenu ćemo se sjutra još jednom ponovo okupiti na kapiji firme”, kazao je Bojanović Radiju Jadran.

Penzionisani radnici protestovali su i prošle sedmice, jer je njima kao i prethodno za 200 radnika trebalo da bude isplaćena otpremnina, za koju je novac obezbijeđen u visini od 520 hiljada eura.

Svakom penzioneru trebalo je da se isplati u prosjeku oko osam hiljada eura.

Oni su danom uvođenja stečaja stekli pravo za penziju, a ostali bez posla i otpremnina.

 Početkom septembra isplaćen je 201 stečajac Brodogradilišta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније