Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

08. 10. 2016. 18:06 >> 17:48
3

SAOPŠTIO IVANOVIĆ

Uplaćen novac kooperantima Nike

Bivšim kooperantima nikšićke Mljekare Nika uplaćen je novac za premije za mlijeko, saopštio je potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović. On je, nakon posjete Mljekari Nika i sastanka sa predstavnicima bivših kooperanata, kazao da su dugovanja, koja su umanjena 15 odsto, uplaćena na račune 353 kooperanta.

„Do umanjenja potraživanja od 15 odsto došlo je zbog toga što cijena koja je postignuta za prodaju imovine koja pripada Mljekari Nika nije dopuštala da se uplati veći iznos. Siguran sam da su sa tim iznosom od 85 odsto namirenih potraživanja kooperanti veoma zadovoljni“, rekao je Ivanović.

On je poručio da bi kooperanti u budućem periodu trebalo da vode više računa o toma sa kim ulaze u poslove.

Investitor u Mljekari Nika, Tadija Šljukić, kazao je da su građevinski radovi u tom preduzeću pri kraju, nakon čega će nastupiti montaža tehnološkog dijela.

„Oprema je većinom spremna, dok ostalo čekamo. Uglavnom, sve će biti završeno u dogovorenim rokovima, tako da otvaranje planiramo najkasnije do kraja godine ako sve bude išlo po planu“, rekao je Šljukić.

On je naveo da će, s obzirom da će otvaranjem preduzeća početi da posluju od nule, birati sa kim će da sklapaju ugovore i način na koji će kreirati poslovnu politiku.

Bivši kooperanti Mljekare Nika zahtijevali su isplatu potraživanja u iznosu od 220 hiljada EUR, zbog čeka su se u petak okupili ispred kapije firme i najavili da će do utorka čekati na isplatu. Riječ je o oko 350 kooperanata kojima se u prosjeku duguje od dvije do 30 hiljada EUR za isporučeno mlijeko. Oni su pristali da im isplata bude umanjena 15 odsto, jer im je objašnjeno da nema dovoljno novca.

Kooperanti Nike su se i početkom sedmice okupili ispred kapije firme i najavili da će od četvrtka početi proteste sa porodicama, ukoliko im do tada ne budu obezbijeđena potraživanja.

Oni su najavili da će protestovati ispred zgrade Vlade, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i preduzeća, ukoliko do četvrtka ne budu obezbijeđena potraživanja na koja čekaju skoro četiri godine.

Predstavnici kooperanata ranije su saopštili da im je na sastanku početkom avgusta u nikšićkoj Opštini obećano da će im potraživanja biti izmirena najkasnije do 18. septembra. Prema njihovim saznanjima, uplaćeno je oko 310 hiljada EUR na račun Prve banke, koja je ta sredstva zadržala, iako u zakonskom roku nije prijavila potraživanja.

Predstavnici kooperanata su kazali da im je na sasatanku u Opštini objašnjeno da im ne može biti isplaćen cjelokupan iznos, već umanjen 15 odsto zbog nedostatka sredstava. Kooperanti su to prihvatili, ali od obećanja nijesu ispunjena.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније