Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

19. 10. 2016. 08:21   >>  08:00 2

VUJOVIĆ OTKRIVA

Poljaci, Turci i Kinezi žele Luku Bar i Montekargo

Savjet za privatizaciju objavio je danas međunarodne tendere za privatizaciju 30 odsto akcija Luke Bar i 51 odsto akcija Montekarga.

 

Na prodaju je ponuđeno 17 miliona državnih akcija u Luci Bar nominalne vrijednosti 1,2 eura po akciji, a rok za dostavljanje ponuda je 1. decembar. Ponuđač uplaćuje depozit i dostavlja garanciju od 200.000 eura. Garancija mora biti bezuslovna, naplativa na prvi poziv i izdata od banke koja ima najmanje 3B kreditni rejting prema Standard and Poors ili banke koju Tenderska komisija odobri.

Investitorima je ponuđeno i 1,2 miliona državnih akcija Montekarga, nominalne vrijednosti po 5,2 eura. Rok za dostavljanje ponuda je 8. decembar, a depozit takođe 200.000 eura, pod istim uslovima koji su određeni za Luku Bar.

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović kazao je juče Pobjedi da se za ove dvije kompanije interesuju investitori iz nekoliko zemalja.

“Ima interesovanja iz Poljske, Kine i Turske, ali za sada ne bismo pominjali imena. U pitanju su kompanije sa srodnom djelatnošću, što znači da se radi o strateškim partnerima”, naveo je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније