Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

19. 10. 2016. 15:58   >>  15:36 1

AKCIJE NA PRODAJU

Raspisan tender za Montekargo

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je danas javni poziv za učešće na tenderu radi prodaje 51 odsto akcijskog kapitala kompanije Montekargo i za dodjelu prava upisa novih akcija putem dokapitalizacije.

 

Predmet tendera je prodaja 1,7 miliona akcija Montecarga, u vlasništvu države, odnosno 51 odsto akcijskog kapitala i dodjela prava upisa novih akcija putem dokapitalizacije i prava na kupovinu preostalih akcija u vlasništvu države i državnih institucija u skladu sa uslovima tendera, izabranom kvalifikovanom investitoru na tenderu.

Izabrani investitor može steći pravo da poslije tri godine, pod uslovom nedvosmislenog ispunjenja indikatora uspjeha koji će biti definisani kroz ispunjenje obaveza iz investionog plana i socijalnog programa utvrđenih u kupoprodajnom ugovoru, stekne i upiše nove akcije u kompaniji, u visini realizovanih obaveza iz investionog plana putem dokapitalizacije.

“Takođe, Vlada će nakon isteka tri godine, pod uslovom nedvosmislenog ispunjenja indikatora uspjeha koji će biti utvrđeni kao investicione i obaveze iz socijalnog programa u kupoprodajnom ugovoru, ponuditi izabranom investitoru da kupi dodatne preostale akcije u preduzeću u vlasništvu države, Investiciono-razvojnog fonda, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje po cijeni po akciji ostvarenoj na tenderu”, navodi se u javno pozivu.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Ponuđač mora da dokaže da je registrovan da posjeduje iskustvo u oblasti djelatnosti želježničkog prevoza robe u trajanju od najmanje tri posljednje godine koje prethode javnom pozivu. Takođe, mora da dokaže da je, u posljednjoj poslovnoj godini ostvario ukupan promet robe od najmanje pet miliona tona.

Ponuđač mora da dokaže da je, u posljednjoj poslovnoj godini ostvario prihod od najmanje 25 miliona eura isključivo po osnovu prevoza robe u željezničkom saobraćaju.

Pravo na podnošenje ponude ima i učesnik na tenderu koji je u direktnom vlasništvu lica koje ispunjava kvalifikacione uslove.

Učesnik na tenderu može formirati konzorcijum sa drugim prije ili poslije kupovine tenderske dokumentacije i takav konzorcijum može podnijeti ponudu pod uslovima da član konzorcijuma sa većinskim učešćem samostalno ispunjava kvalifikacione uslove, kao i da svi članovi konzorcijuma u okviru ponude dostave ovjerenu izjavu kojom prihvataju neograničenu solidarnu i pojedinačnu odgovornost članova konzorcijuma za obaveze iz tendera i privatizacionog ugovora.

Tenderska komisija za privatizaciju pozvala je zanteresovane da podnesu pisani zahtjev za otkup tenderske dokumentacije najkasnije do 25. novembra u 15 sati.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније