Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

20. 10. 2016. 20:49 >> 20:27

VLAHOVIĆ OCIJENIO

Značajan potencijal za strane investicije

Crna Gora je politički i makroekonomski stabilna zemlja, sa značajnim potencijalom za strane investicije u sektorima energetike, turizma, saobraćajne infrastrukture i prerađivačke industrije, ocijenio je savjetnik predsjednika Vlade, Vojin Vlahović.

Vlahović je, kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Vlade, učestvovao u srijedu u Bukureštu u radu Generalne skupštine Konfindustrije Balkan.

„Crna Gora je ove godine prvi put učestvovala na tom događaju, nakon što je u julu ove godine u Podgorici otvorena kancelarija Udruženja italijanskih kompanija u Crnoj Gori (ASSIMONT)“, saopšteno je iz Vlade.

Vlahović je rekao da je zadovoljan što Crna Gora prvi put učestvuje u radu Generalne skupštine Konfindustrije Balkan, što je istovremeno potvrda njene uloge kao značajne investicione destinacije.

On je upoznao delegate i goste Skupštine sa aktuelnom ekonomskom slikom Crne Gore, kao i njenim napretkom na putu ka NATO i Evropskoj uniju (EU).

Vlahović je ocijenio da je prisustvo Konfindustrije izuzetno važno za dalji razvoj ekonomskih odnosa Italije i Crne Gore, odnosno za italijanske investicije u Crnu Goru.

„Italija je već sada najveći strani investitor u Crnoj Gori preko kompanija A2A i Terne, koje doprinose snažnom razvoju crnogorskog energetskog sektora. Postavljanje podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije, doprinijeće pozicioniranju Crne Gore kao važnog energetskog čvorišta regiona“, dodaje se u saopštenju.

Konfindustija je renomirano i najveće udruženje italijanskih kompanija, sa više od 150 hiljada članica i 242 teritorijalna udruženja.

Konfindustrija Balkan je savez udruženja italijanskih kompanija koje posluju na Balkanu, osnovano 2010. godine.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније