Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

22. 10. 2016. 08:14 >> 12:40

ZA VICEGUVERNERA

Žugić će predložiti Fabrisa

Guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić, ponovo će parlamentu za viceguvernera te institucije predložiti Nikolu Fabrisa, kojem je u petak istekao mandat, piše Pobjeda.

Fabris je bio viceguverner za finansijsku stabilnost i platni promet.

CBCG je od početka ove godine imala samo jednog viceguvernera, dok je drugo mjesto upražnjeno od kraja decembra prošle, kada je ostavku podnio Velibor Milošević.

Početkom novembra ističe i mandat Savjetu CBCG. Savjet upravlja Centralnom bankom, a čini ga sedam članova - guverner, dva viceguvernera i četiri člana, koji nijesu zaposleni u toj monetarnoj instituciji, a sada su to Srđa Božović, Milivoje Radović, Milorad Jovović i Asim Telaćević.

Savjet utvrđuje politiku za ostvarivanje ciljeva CBCG, donosi propise i druge akte za ostvarivanje ciljeva, odlučuje o izdavanju i oduzimanju dozvola za rad banaka, finansijskih institucija i sistema platnog prometa.

Žugić je na mjesto guvernera izabran na vanrednoj sjednici Skupštine 30. septembra, a na funkciju je stupio 16. oktobra, nakon što je istekao mandat Milojici Dakiću koji je otišao u penziju.

Fabris je u CBCG od 2004. godine, kad je imenovan za glavnog ekonomistu. Za viceguvernera je izabran 2013. godine. Redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je diplomirao 1994. godine, magistrirao četiri godine kasnije, a doktorirao 2002.

Član je Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније