Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

23. 10. 2016. 22:20 >> 22:01

NADZOR OSIGURANJA

Planirani prihodi skoro 840 hiljada eura

Ukupni prihodi Agencije za nadzor osiguranja u narednoj godini planirani su u iznosu od 839,44 hiljade eura, od čega se nešto preko 90 odsto odnosi na godišnju naknadu za obavljanje nadzora.

U Finansijskom planu tog regulatora za narednu godinu, koji je dostavljen Skupštini, navodi se da se po osnovu godišnje naknade za obavljanje nadzora očekuju prihodi u iznosu od 783,76 hiljada eura.

„Pri planiranju prihoda u obzir su uzete i procjene prihoda od ostalih naknada, na osnovu sagledavanja stanja i trendova na tržištu osiguranja u prošloj i ovoj godini, prema kojima su projektovani prihodi po navedenom osnovu u iznosu od 55,68 hiljada eura“, navodi se u dokumentu.

Iz Agencije su objasnili da su prilikom planiranja prihoda za narednu godinu uzete u obzir određene analize i projekcije, među kojima je fakturisana bruto premija ostvarena na tržištu osiguranja u prošloj godini u iznosu od skoro 77 miliona eura.

„Uzeta je u obzir i procjena fakturisane bruto premije za ovu godinu. Procjena je obavljena na osnovu preliminarnih podataka o njenom iznosu u prvih osam mjeseci ove godine u iznosu od 52,78 miliona eura. Očekivanja su da će ukupna premija u ovoj godini iznositi 79,17 miliona eura“, kazali su iz Agencije.

Ukupni troškovi Agencije su, kako se navodi, podijeljeni u dvije kategorije i to tekuće rashode u iznosu od 837,25 hiljada eura i rezervu od 2,19 hiljada eura.

„Tekuće rashode čine izdaci za bruto zarade i naknade, edukaciju, konsultantske usluge, ostala lična primanja, materijal i usluge, tekuće održavanje opreme“, dodaje se u dokumentu.

Izdaci za bruto zarade zaposlenih planirani su u iznosu od 495 hiljada eura.

Agencija za nadzor osiguranja dostavila je parlamentu i Plan rada za narednu godinu.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније