Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

26. 10. 2016. 14:13 >> 13:52

U 2015. GODINI

Dobit EPCG 10,7 miliona

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ostvarila je u 2015. godini dobit u iznosu od oko 10,7 miliona eura, saopšteno je iz elektroenergetske kompanije.

 

Na redovnoj Skupštini akcionara EPCG konstatovano je da je realizovan elektroenergetski bilansi obezbijeđeno uredno snabdijevanje svih potrošača električnom energijom.

"Krajnji rezultat godišnjeg finasijskog poslovanja u 2015. godini iskazan je dobitom u iznosu od 10.765.161 euro", navodi se u saopštenju.

Ističe se da prošla godina bilježi nepovoljniju hidrološku situaciju u odnosu na 2014. što je prouzrokovalo da proizvodnja u 2015. godini bude 9,2 odsto manje od planirane, odnosno 5,6 odsto manja od proizvodnje u 2014. godini.

"Najveća mjesečna potrošnja ostvarena je u januaru 347,6 GWh, a najmanja u maju 133,4 GWh. Ukupna isporuka električne energije potrošačima EPCG u 2015. godini iznosila je 3.394,51 GWh što je za šest odsto više u odnosu na planirano i 3,5 odsto više u odnosu na potrošnju u 2014. godini. Na procentualno smanjenje godišnjih gubitaka u odnosu na 2014. godinu najviše je uticao nastavak aktivnosti izmještanja mjernih mjesta, povećnje stepena očitanosti brojila kao i unapređenja sistema ciljnog kontrolisanja mjernih mjesta i potrošnje potrošača. U toku 2015. godine ostvareno je rekordno smanjenje potraživanja kod distributivnih kupaca, a ostvaren je i najveći zabilježeni stepen naplate kod distributivnih potrošača. Kapitalna ulaganja realizovanja su u većem obimu nego prethodne godine", navodi se u saopštenju EPCG.

Istakli su da su u 2015. godini uspjeli da realizuju značajne investicione projekte, izmire obaveze prema trgovcima električnom energijom, u cilju unapredjenja tekućeg i budućeg poslovanja.

"Kapitalna ulaganja u 2015. godini realizovana su u većem obimu u odnosu na prethodnu godinu", navodi se u saopštenju. 

Za revizora EPCG u narednih 12 mjeseci izabran je "Ernst&Young". Izabrani su novi članovi Odbora direktora kompanije. Za članove Odbora direktora izabrani su Srđan Kovačević, dr Ranko Milović, Kenan Hrapović, Bogdan Fatić, Oreste Bramanti, Masimo Tiberga i Frančesko Bečeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније