Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

05. 11. 2016. 14:06   >>  13:45

KAVARIĆ S KINEZIMA

Razvijaćemo industrijsku proizvodnju

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić sastao se sa predstavnicima kineske kompanije NUCTECH - najveće kineske kompanije u sektoru razvoja visokih tehnologija sa sopstvenim inovacijama i intelektualnim patentima.

 

Generalni direktor kompanije NUCTECH Điaohao Bian istakao je da je u okviru saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope ta kompanija već započela saradnju sa Crnom Gorom i to kroz donaciju Carini Crne Gore, kao i da ta kompanija želi produbljivanje saradnje i to u sektoru bezbjednosti.

Ministar Kavarić se, tokom Petog samita šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evropei NR Kine u okviru mehanizma saradnje „16+1“, koji se održava u Rigi, zahvalio na dosadašnjoj saradnji u oblasti saobraćaja i energetike.

Rekao je da je jedan od zadataka Vlade Crne Gore razvoj industrijske proizvodnje gdje vidimo mogućnost saradnje.

"Zato sprovodimo politike podsticaja industrije. U Istočnoj Evropi najbolji ambijent za razvoj industrije je u Crnoj Gori", rekao je ministar Kavarić.

Na sastanku su razmijenjeni pozivi ministru ekonomije da posjeti kompaniju NUTECH i prestavnicima te kompanije da posjete Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније