Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

12. 11. 2016. 14:32 >> 15:30
6

BOGDANOVIĆ PORUČIO

Za Cetinjane 150 novih radnih mjesta

Gradnja turističkog kompleksa Krstac na Njegušima i uspostavljanje poslovne zone na prostoru fabrike Košuta trebalo bi da obezbijede 300 zaposlenja u novim sadržajima, od čega 150 novih radnih mjesta, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Aleksandra Bogdanovića.

Bogdanović je, prilikom obilaska gradilišta turističkog kompleksa Krstac i radova na uspostavljanju poslovne zone, kazao da je zadovoljan dinamikom njihove realizacije, u kojoj učestvuje i Prijestonica Cetinje.

Iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da se Bogdanović prilikom obilaska gradilišta na Njegušima uvjerio se da realizacija projekta, koji je podržala i gradska uprava, teče po planu.

 Na lokaciji budućeg kompleksa, vrijednog pet miliona eura, već su izgrađeni svi smještajni objekti, a u toku je i gradnja vještačkog jezera.

Kompleks bi, kako je najavljeno prilikom susreta Bogdanovića sa investitorima, prve goste trebalo da primi već predstojećeg ljeta, a njegovim otvaranjem biće obezbijeđeno 50 zaposlenja za građane Cetinja.

“Drago mi je što sam i danas mogao da se uvjerim da gradnja kompleksa teče po planu i da kod ove investicije imamo partnera koji radi efikasno i ozbiljno. Siguran sam da ćemo ovim sadržajem dobiti snažan podsticaj daljem razvoju Njeguša sa okolinom”, poručio je Bogdanović.

Predstavnici kompanije Sveti Georgije, koja realizuje investiciju na Njegušima, saopštili su da su zadovoljni dosadašnjim tokom radova i da prve goste očekuju već narednog ljeta.

“Riječ je o savremenim smještajnim kapacitetima, ali i o brojnim drugim sadržajima, zahvaljujući kojima ćemo bitno doprinijeti turističkoj ponudi ovog kraja. Svakako, posebno želimo da naglasimo podršku Prijestonice Cetinje. Uz takav angažman lokalne uprave, investitorima je mnogo lakše da realizuju svoje zamisli”, rekli su predstavnici kompanije Sveti Georgije.

Bogdanović je podsjetio da je, uz kompleks na Njegušima, aktuelna i gradnja još jednog hotela u središtu grada, što predstavlja uvod u nove projekte koji se tiču turizma, kako na gradskom, tako i na ruralnom području.

Na prostoru nekadašnje fabrike Košuta gradska uprava i četiri privatne kompanije sa Cetinja uspostavljaju višenamjensku poslovnu zonu. Riječ je o zajedničkoj investiciji Prijestonice Cetinje i kompanija Eurogum, Montell, Zrnožit i Silex promet.

“Radovi su u punom zamahu. Grade se i adaptiraju objekti na svim predviđenim parcelama, a novi sadržaji u ovoj poslovnoj zoni biće otvoreni već početkom naredne godine”, rekao je Bogdanović nakon obilasku gradilišta.

Uz Prijestonicu Cetinje, koja će na prostoru Košute uspostaviti biznis inkubatore i inovativni centar, privatne kompanije će otvoritiniz različitih sadržaja.

Kompanija Eurogum će početkom naredne godine izmjestiti svoje sadržaje u poslovnu zonu, pri čemu će proširiti proizvodnju. Kompanija Montell gradi izložbeno-prodajni prostor, dok Zrnožit na prostoru Košute gradi pogon za preradu, proizvodnju i distribuciju, sa logističkim centrom.

 Kompanija Sileks promet namjerava da na tom prostoriu smjesti pogon za proizvodnju, distributivni centar i jedan komercijalni sadržaj.

 U poslovnom kompleksu u Košuti, uz revitalizaciju prostora, biće 250 zaposlenih, od čega će biti 100 novih radnih mjesta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније