Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 02. 2013. 18:11 >> 18:09

BEZ NESUGLASICA

Podvodni kabal po planu

Projekat izgradnje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije realizuje se u skladu sa planiranom dinamikom i nema spornih pitanja za njegov nastavak, saopšteno je iz Vlade.

Ministri finansija i ekonomije, Radoje Žugić i Vladimir Kavarić sastali su se danas sa predstavnicima italijanske kompanije Terna, sa kojima su razmatrali aktivnosti i definisali buduću saradnju na realizaciji projekta izgradnje podmorskog kabla između dvije zemlje.

“Potvrđeno je da nema spornih pitanja i očekuje se da će se realizovati u skladu sa dogovorenom dinamikom”, navodi se u zajedničkom saopštenju dva ministarstva.

“Projektom se, sa jedne strane, tržište Balkana povezuje sa tržištem EU, a s druge, crnogorskim dijelom projekta će se ojačati prenosna mreža u Crnoj Gori i napajanje crnogorskog primorja. Očekujemo da će projekat podstaknuti ulaganja u nove izvore električne energije, posebno obnovljive”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније