Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

20. 11. 2016. 17:07   >>  20:00

VUJANOVIĆ OCIJENIO

"Bolji kvalitet života građana Pljevalja"

Crnogorski predsjednik, Filip Vujanović, ocijenio je danas da je ovo godina u kojoj je izvjesno da će se graditi drugi blok Termoelektrane (TE) Pljevlja i realizovati toplifikacija, što će doprinijeti boljem kvalitetu života u tom gradu.

On je danas na svečanoj sjednici Skupštine Opštine Pljevlja rekao da gradnja drugog bloka i toplifikacija ima višestruku vrijednost i značaj, kao i obavezu svih, od Pljevalja do države, da poštuje dinamiku izrgadnje i bloka i toplifikacije.

"Ona će obezbijediti prije svega bolji kvalitet života u Pljevljima i otkloniti ekološke probleme koje grad ima. Obezbijediće i nezavisnost Crne Gore u energetskom snadbijevanju i uslove za izvoz, imajući posebno u vidu da će naredne godine biti operativan podmorski kabal do Italije", rekao je Vujanović.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, ocijenio da je to projekat koji će obezbijediti nova radna mjesta i u TE i u svim pratećim malim i srednjim preduzećima koji su u reprolancu TE.

"Raduje me da sa Češkom kroz termoelektranu uspostavljamo novu i kvalitetnu ekonomsku komunikaciju i da sa tom državom i partnerima Škoda Prahe obezbijeđujemo da se uspostavi snažnija međudržavna komunikacija i bolji most saradnje dvije države", dodao je Vujanović.

On je saopštio da je ubijeđen da će tender koji će se objaviti za toplanu u ponedjeljak imati za interesente kvalitetne kompanije koje moraju biti visoko specijalizovane.

Vujanović je naveo da želi da se svi ambiciozni planovi Pljevalja ostvare i da se obezbijedi korišćenje svih resursa kojima je taj grad bogat.

On je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније