Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 06. 2013. 09:30 >> 09:31

AMERIČKI HAKERI

Napali klijente CKB

Američki i kanadski hakeri protekle sedmice napali su klijente Crnogorske komercijalne banke (CKB) od kojih su elektronskim putem tražili lične povjerljive podatke, radi mogućih zloupotreba, pišu Dnevne novine.

Iz CKB-a su saopštili da informacioni sistem te banke nije ugrožen, već da su napadi usmjereni direktno na klijente. Ta banka je obavijestila klijente da su, kako tvrde, internet kriminalci iz inostranstva, lažno se predstavljajući u ime te banke, u više navrata sa inostranih servera kontaktirali i pokušavali da ubijede bančine klijente da im dostave povjerljive podatke. 

U obraćanju CKB klijentima navodi se da je adresa, koju su prevaranti koristili za lažno predstavljanje, "customerservice.me".

Dnevne novine pišu da je ta sajber prevara otkrivena 30. maja, nakon čega je CKB o tome obavijestila Tim za rješavanje kompjuterskih incidenata u Ministarstvu za informaciono društvo, koje je odmah o tome upoznao kolege iz SAD, Kanade, ali i Turske, u čijem sajber prostoru je nastao ovaj program za takozvane "phishing" napade.

Iako su napadi uglavnom usmjereni na klijente CKB-a, koji imaju praksu korišćenja usluga e-banking plaćanja i kupovine, za sada nije poznato da li je i koliko njih nasjelo na prevaru, jer još nije prijavljen nijedan takav slučaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније