Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

26. 11. 2016. 11:12   >>  10:50

SAVJET ZA PRIVATIZACIJU

Produžen tender za Vranjinu i Kolašin 1600

Savjet za privatizaciju produžio je do 3. marta rok za dostavljanje ponuda na tendere za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta namijenjenog izgradnji turističkog kompleksa ECOlodge u Vranjini i baznog naselja planinskog centra Kolašin 1600.


Rokovi za dostavljanje ponuda i otkup tenderske dokumentacije za oba projekta produženi su 13. put. Tendersku dokumentaciju zainteresovani mogu otkupiti do 24. februara.

Ponude su se za oba projekta mogle dostavljati do 21. decembra.

Na tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta namijenjenog izgradnji turističkog kompleksa ECOlodge u Vranjini ponude mogu dostavljati domaći i međunarodni investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i poslovanju turističkih kompleksa, zainteresovani za dugoročan zakup za period od najmanje 31 do najviše 90 godina.

Površina zemljišta koje se nudi u dugoročni zakup je oko 13,13 hiljada metara kvadratnih, a nalazi se u atraktivnoj zoni nacionalnog parka Skadarsko jezero, na poluostrvu Vranjina, relativno blizu magistralnog puta Bar-Podgorica.

Planskim dokumentom je predviđena izgradnja 30 objekata sa 61 ležajem i javne zona sa uslužnim sadržajima. Javna zona treba da sadrži 30 objekata, između ostalog, info punkt uz suvenirnicu, restoran zdrave hrane koja se nabavlja od lokalnog stanovništva, salu za organizaciju konferencija, wellness i SPA zonu, kao i biciklističku stazu koja ide od Vranjine do manastira Sveti Nikola i dalje kroz zonu park šume.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ukoliko ispuni kvalifikacione uslove iz A ili B grupe.

Uslovi iz grupe A su da ponuđač mora biti međunarodni hotelski brend i priznat kao uspješan operator najmanje dva turistička kompleksa, nivoa najmanje četiri zvjezdice.

Ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima koji su po međunarodnom standardu nivoa najmanje četiri zvjezdice.

Na tenderu za dostavljanje ponuda za davanje u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra Kolašin 1600 mogu učestvovati iskusni domaći i međunarodni investitori, sa finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji, marketingu i upravljanju turističkim kompleksima.

Zemljište se nudi u zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina.

U dugoročni zakup je ponuđena zona planinskog centra Kolašin 1600, u južnom dijelu područja Bjelasice na teritoriji kolašinske Opštine, u sjevernom dijelu planinskog centra, povšine 27,19 hektara.

Izdaje se u zakup i bazno naselje planinskog centra koje čini centralno naselje sa hotelima, apartmanima, recepcijom i javnim sadržajima, zona zasebnih grupacija sa objektima jedno porodičnih smještajnih jedinica i površina za polazište ski liftova.

Unutar baznog naselja planirana je mreža pješačkih komunikacija koja povezuje sve sadržaje naselja i omogućava prirodno kretanje korisnicima. Zona ski staza je interpolirana u zonu baznog naselja na način da obezbjeđuje idealnu dostupnost skijašima.

Planirano je i da se unutar zone izgradi mreža internih saobraćajnica za pristup grupacijama planiranih objekata. Pristup baznom naselju organizovan je iz pravca Kolašina 1450 i iz putnog pravca Lubnice-Berane.

U zakup je ponuđeno i zemljište koje je predmet turističke valorizacije i koje čini više katastarskih parcela.

Na tenderu mogu učestvovati zainteresovani građani i preduzeća, uključujući i konzorcijume, koji podnesu zahtjev, plate naknadu za dobijanje tenderske dokumentacije i potpišu izjavu o povjerljivosti. Naknada za tendersku dokumentaciju košta pet hiljada EUR.

Na tenderu mogu učestvovati i konzorcijumi, pod uslovom da barem jedan član ispunjava kvalifikacione uslove, podijeljene u dvije grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније