Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V. [ Mina-biznis ]

29. 11. 2016. 08:52 >> 08:30

ZA BULJARICU

Čeka se usaglašavanje planova

Pregovori za valorizaciju lokaliteta Buljarica, za koju je ponudu dostavila kompanija CDC International Corporation (CDCIC), sačekaće ocjenu usaglašenosti investitorovih planova sa planskim dokumentima, piše Pobjeda.

 

Ključno pitanje je stepen usaglašenosti onog što planira u ponudi investitor i planskog dokumenta obalskog područja.

“Nakon što se u tom dijelu dobije jasan odgovor, pregovori mogu da počnu. Idejni master plan ponuđača mora biti usaglašen sa prostorno-planskim dokumentima”, kazao je izvor lista.

 Javni poziv za valorizaciju lokaliteta Buljarica opštinama Budva i Bar objavljen je 12. maja, a ponudu je dostavila jedino kompanija CDCIC sa Kajmanskih ostrva, čiji je vlasnik investitor Kalil Al Šoli.

Ponuda je ocijenjena kao ispravna, a garancija od 500 hiljada eura provjerena, nakon čega su se stekli uslovi za pregovore, koji još nijesu počeli.

Iz Tenderske komisje su ranije saopštili da će građani, prije donošenja bilo kakve odluke, imati jasnu sliku šta će se raditi u Buljarici, odnosno da će se pažljivo pristupiti finalizaciji idejnih rješenja.

Na prodaju su ponuđene nepokretnosti ukupne površine od oko 4,9 miliona metara kvadratnih, upisane u listove nepokretnosti katastarskih opština Buljarica jedan i dva i Mišići u opštinama Budva i Bar. Predmet dugoročnog zakupa, na period od najviše 90 godina, je i zemljište u zoni morskog dobra ukupne površine 533,95 hiljada metara kvadratnih i akvatorijum površine oko 585,77 kvadratnih metara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније