Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

02. 12. 2016. 15:41 >> 15:17

IDE NA REZANJE

"Sveti Stefan II" posljednji put isplovio za Bari

Feribot Sveti Stefan II, kompanije Barska plovidba, isplovio je na svoj posljednji put do Barija, odakle će se sjutra vratiti i privezati na gat sa koga će poći na rezanje.

Feribot je u četvrtak veće isplovio za Bari, a po njegovom povratku će biti ukinuta redovna i jedina pomorska linija između Crne Gore i Italije, Bar – Bari – Bar, nakon 51 godinu.

“Preostaje još da se, pod upravljanjem kapetana Peđe Vešovića, sjutra vrati iz ovog italjanskog grada i priveže na gat sa koga će poći na rezanje”, prenosi portal Bokanews.

Brodska linija sa Italijom, brodom Sveti Stefan, uspostavljena je još 18. juna 1965. godine i od tada je, osim za vrijeme sankcija, redovno funkcionisala.

Jedinom preostalom feribotu Barske plovidbe, trećem “Svecu” po redu, klasifikaciono društvo Buerau Veritas ukinulo je dozvolu za plovidbu, jer više ne ispunjava standarde.

Iz Barske plovidbe su ranije saopštili da linija neće biti ukinuta, već samo privremeno zaustavljena do nabavke drugog broda.

Država je većinski vlasnik Barske plovidbe 51 odsto kapitala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније