Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis/Objavio: I. P. ]

07. 12. 2016. 07:54 >> 07:36

DANAS U PODGORICI

Počinje CEFTA nedjelja

Ministar ekonomije, Dragica Sekulić, učestvovaće danas u Podgorici na otvaranju CEFTA week-a, čija je glavna tema značaj monitoringa implementacije Centralnoevropskog sporazuma o zoni slobodne trgovine (CEFTA) na različitim nivoima.

Iz Ministarstva ekonomije su saopštili da će na otvaranju CEFTA week-a, koji je glavni godišnji CEFTA događaj, pored Sekulić govoriti i predsjednik Privredne komore (PKCG) Velimir Mijušković i generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), Gazmend Turdiu.

„Glavno izlaganje imaće direktor za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za dobrosusjedsku politiku i proširenje pri Evropskoj komisiji (EK), Genoveva Ruiz Calavera“, navodi se u saopštenju.

Organizator glavnog godišnjeg CEFTA događaja je Crna Gora kao predsjedavajuća sporazumom u ovoj godini, a u svjetlu proslave deset godina od njegovog potpisivanja.

Glavna tema CEFTA week-a biće i praćenje implementacije sporazuma koji u narednom periodu treba da preuzme privatni sektor.

U okviru CEFTA week-a planirano je održavanje četiri sesije.

Učesnici će diskutovati o osnovnim potrebama da se CEFTA sporazumi i politika trgovine uključe u proces donošenja odluka ekonomske politike na nacionalnom nivou svih strana, sa ciljem da se ojača monitoring implementacije CEFTA-e.

Biće organozovana i svečana dodjela CEFTA Akademskih nagrada, kao i sesija na kojoj će se raspravljati o praćenju implementacije sporazuma kada je u pitanju privatni sektor.

„Očekuje se diskusija o kapacitetima privatnog sektora. Biće razgovora i o ulozi nacionalnih komiteta trgovine po pitanju dijaloga privatno-javnog sektora o implementaciji CEFTA-e“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније