Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

08. 12. 2016. 16:10   >>  15:56 1

U 2016.

Žugić: BDP će porasti 3,6%

Crnogorski bruto društveni proizvod (BDP) će, prema podacima Centralne banke Crne Gore (CBCG), ove godine porasti 3,6 procenata, umjesto planiranih 4 odsto, kazao je za TVCG, guverner Radoje Žugić.

Glavni razlog za to je, kaže Žugić, što su ključni generatori rasta, kao što su krupni kapitalni i infrastruktirni projekti podbacili.

"No, činjenica je, da je naplata javnih prihoda iznad plana i da omogućava da možemo govoriti o ekonomskoj dobroj godini", rekao je Žugić.

On, za narednu godinu, očekuje rast od 4 odsto. Guverner kaže da deficit budžeta, vjerovatno, neće preći 3 procenta, što je u granicama Mastrihta, ali da brine porast javnog duga.

Intervju sa guvernerom CBCG pogledajte u 21 sat u emisiji Akcenti na TVCG1.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније