Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

22. 12. 2016. 23:23 >> 22:59

ZAŠTITA POTROŠAČA

Jasno definisati ulogu svih učesnika

Za bolji rad Sistema za zaštitu potrošača, www.potrosac.me, potrebno je jasno definisati ulogu svih učesnika i odgovorajuće procedure u radu, kao i unaprijediti međusobnu komunikaciju.


U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove navodi se da je u utorak održan sastanak povodom unapređivanja saradnje učesnika u Sistemu za zaštitu potrošača.

"Na sastanku je zaključeno da je za bolji rad tog sistema potrebno jasno definisati ulogu svih učesnika u sistemu, što je i učinjeno sa prisutnim predstavnicima, kao i odgovorajuće procedure u radu uključujući primanje, rukovanje, rješavanje žalbi i pitanja potrošača", navodi se u saopštenju.

Sastanku su, pored predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, koja je kontakt tačka sistema, prisustvovalii predstavnici agencija za elektronske komunikaciju i poštansku djelatnost i nadzor osiguranja, Regulatorne agencije za energetiku (RAE) i nevladine organizacije (NVO) Centar za zaštitu potrošača (CEZAP).

"U cilju bolje zaštite potrošača formiran je portal www.potrosac.me, koji omogućava potrošačima da lakše i savremenije zaštite svoja prava odnosno da prijavljuju njihovu povredu i postavljaju pitanja kako bi bili informisani", dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da se učesnicima sistema, odnosno institucijama koje pomažu potrošaču u ostvarenju svojih prava, obezbjeđuje jednostavnija i brža razmjena podataka, kako bi se potrošaču što prije izašlo u susret.

U ostvarivanju tih ciljeva, planirane su nove obuke na korišćenju tog sistema kao i promocija sajta www.potrosac.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније