Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 02. 2013. 22:37 >> 23:17
1

JAVNI POZIV

MIDAS: Veliko interesovanje durmitorskih poljoprivrednika

Durmitorskim poljoprivrednicima danas predstavljen 4.javni poziv za učešće na konkursu za MIDAS sredstva za razvoj poljopridrednih gazdinstava. Durmitorski poljoprivrednici pokazali veliko interesovanje.

Pred velikim brojem poljoprivrednika, predstavnik Ministarstva poljoprivrede Jovo Duborija,pojasnio je uslove dobijanja MIDAS sredstava.Podsjeto je takođe, da je po tom osnovu poljoprivrednicim u Opštini Žabljak, preko Ministarstva poljoprivrede, do sada  isplaćeno 100.000 eura bespovratnih sredstava.

 Durmitorski poljoprivrednici smatraju da su MIDAS sredstva veoma poviljana ali da oni teško do njih mogu da dođu, najviše zbog administrativnih barijera u lokalnoj upravi Žabljka.

 

"Ne postoji način da se u Opštini dobije građevinska dozvola za gradnju štale ili drugog namjenskog objekta a naročito teškoće oko dozvola imaju poljoprivrednici koji žive na području NP Durmitor" , kazao je stočar Žarko Karadžić sa Kovčice.

 Stočar iz Virka Nebojša Kasalica zainteresovan je za uvećanje  stada od 90 ovaca za još 50 grla,ali" ne zna " kaže "gdje može da se kupi stoka ,pošto je uslovima MIDASA predviđeno da se grla mogu kupovati samo od pravnih lica a takvih u Crnoj Gori nema.Mi ne možemo za 50 ovaca ići u Austriju "kaže ovaj stočar.

 Pored dominantno stočarske proizvodnje poljoprivrednici ispod Durmitora veoma su zainteresovani i za ulaganja u razvoj biljne proizvodnje, posebno krompira ,ali i jagodastog voća i ljekobilja.

 Na skupu poljprivrednika je dogovoreno da se zatraži da Skupština Opštine Žabljak donese Odluku o izdavanju privremenih građevinskih dozvola poljoprivrednicima kako bi mogli da konkurišu za sredstva Midas projekta.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније