Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

24. 12. 2016. 14:54   >>  14:39 2

RAIČEVIĆ PREDLOŽIO

Pljevljacima subvencije na cijene struje

Ako već Pljevlja snabdijevaju cijelu Crnu Goru strujom, Pljevljaci treba da je dobijaju po subvencionisanim cijenama koja bi im omogućila da prežive i zagađeni vazduh i udarac na ionako loš standard, saopštio je član OO PzP-a Radan Raičević.

 

“Svjedoci smo da čak I tako važne teme – poput prava na čist na vazduh, i to u gradu gdje po statistikama imamo godišnje 240 prijevremenih smrti, nije dovoljno da bi se građani pokrenuli i dali svoj doprinos rješavanju ekološke katastrofe u Pljevljima. Inertnost lokalnih vlasti govori u prilog tome da se o nama i našem pravu odlučuje u Podgorici, a da su predsjednik opštine i ekipa samo puki izvršioci. Nas to ne čudi s' obzirom na to da ih većina ima stanove u Podgorici ili u nekoj sredini gdje se lakše diše, ali se postavlja pitanje – šta da radimo mi kojima su Pljevlja jedini izbor”, navodi se u saopštenju.

Raičević kaže da je očigledno da je neophodno da zdravlje Pljevljaka postane političko pitanje kako bi dobili i neka zadovoljavajuća rješenja.

“Dok čekamo najavljenu toplifikaciju grada, o kojoj prestane da se govori odmah nakon izbora – tražimo da ako već Pljevlja snabdijevaju cijelu Crnu Goru strujom, da mi koji živimo ovdje istu dobijamo po subvencionisanim cijenama koja bi nam omogućila da preživimo i  zagađeni vazduh i udarac na ionako loš standard uzrokovan višedecenijskom pogrešnom politikom koju je kreirao DPS”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније