Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

25. 12. 2016. 16:06 >> 15:45

BJELOPOLJSKA PARTIJA

Racionalizacija budžeta da počne od Skupštine

Bjelopoljska partija smatra da racionalizaciju budžetske potrošnje treba najprije započeti od samih zakonodavaca, a nakon toga nastaviti na svakom drugom mjestu gdje je to ekonomski i socijalno opravdano.

Ta partija traži da se izvrše izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih subjekata prema kojima bi budžetka sredstava dobijala izborna lista kao jedan subjekat, a ne svaka od partija koja se našla na toj istoj izbornoj listi bez obzira što je dobila parlamentarni status.

Dioba tih sredstava treba da bude dogovor partija prilikom formiranja te izborne liste.

“Prema tome budžetska sredstva treba da dobija izborna lista kao jedna cjelina ili politički subjekat koji je nosilac izborne liste po istom principu kao što dobija budžetska sredstva za vođenje izborne kampanje. Iz navedenog se može zaključiti da je sadašnji predmetni Zakon kontradiktoran samom sebi”, navodi predsjednik  Bjelopoljske partije Mersudin Međedović .

Oni smatraju da u tom dijelu Zakon o finansiranju političkih subjekata treba što prije mijenjati, a to da li će dobijena budžetska sredstava nosilac izborne liste dijeliti sa konstituentima te liste to treba da bude stvar njihovog dogovora prilikom formiranja izborne liste.

“Sadašnji zakon o finansiranju političkih subjekata predstavlja privilegiju političkim partijama koji omogućava nemilosrdno trošenje novca koji pripada građanima Crne Gore stoga nije dovoljno da se izvrše samo izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih subjekata i političkih kampanja, kojima bi budžetska izdvajanja za parlamentarne partije bila smanjena sa 0,6 odsto na 0,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

                                                                                

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније