Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 02. 2013. 23:10 >> 23:09

ODSTUPANJA OD PROPISA

FONO: Povučeno nekoliko vrsta hrvatskog mlijeka

Radi prevencije i zaštite potrošača, Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izvijestilo je danas o povlačenju pojedinih "šarži" mlijeka s tržišta, proizvođača Vindije i Dukata. Crnogorsko ministarstvo odmah reagovalo.

"Proizvodi se povlače zbog sumnje u povećanu koncentraciju aflatoksina M1, na koju smo upozoreni s tržišta BiH, a iz Ministarstva poljoprivrede, kao nacionalne kontakt-tačke za sistem brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF)". Ističu kako nema razloga za zabrinutost jer se radi o minimalnim odstupanjima od propisanih.

Naloženo je povlačenje iz prodaje Vindijinog trajnog mlijeka, 2,8% m.m., u pakovanju 1 l, s rokom upotrebe 03.07.2013., te UHT (homogenizirano i sterilizirano) mlijeka, 2,8% m.m., u pakovanju od 1 l, s rokom važnosti 24. i 31.05.2013.

 

Takođe, povlači se i Dukatovo trajno mlijeko 2,8% m.m., u pakovanju 0,5 l, s rokom valjanosti 24.06.2013., te trajno mlijeko "Lagano jutro", 2,8% m.m., u pakovanju od 1l, s rokom važnosti 25.04.2013. Potrošačima se predlaže da obrate pažnju na rokove upotrebei navedenih proizvoda, te da navedene ne koriste.

Proizvođači su izvijestili Ministarstvo da su sve navedene "šarže" mlijeka zadržane u skladištima proizvođača ili ih trenutno povlače s tržišta, a izvoz mlijeka na tržište BiH je zaustavljen.

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je odmah reagovalo na vijest iz Hrvatske. Detaljnije ministar Petar Ivanović u izjavi za TV CG:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније