Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

28. 12. 2016. 12:17   >>  11:56

DIONICA MATEŠEVO-ANDRIJEVICA

Azerbejdžanci zainteresovani za autoput

Ministar saobraćaja Osman Nurković razgovarao je sa diplomatskim predstavnicima Azerbejdžana u Crnoj Gori o mogućnosti realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata, prije svega, o nastavku izgradnje autoputa Bar-Boljare, gdje postoje zainteresovane kompanije za realizaciju dionice Mateševo-Andrijevica.

"Iskazano je obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije zemlje, uz naglasak na dalje jačanje saradnje u oblasti saobraćaja", saopšteno je iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja.

Nurković je istakao da treba definisati koji su to projekti koji bi bili od obostranog značaja, vodeći računa da Crna Gora ima definisane kapitalne projekte na kojima će se intezivno nastaviti aktivnosti i u narednom mandatu.

"Ministar saobraćaja predstavio je Anaru Adžamovu, predstavniku doplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, trenutni status ovog projekta i aktivnosti koje resorno ministarstvo trenutno ima na ovom projektu", navodi se u saopštenju.

Nurković se zahvalio Vladi Azerbejdžana na donacijama našoj državi, ističući da su se azerbejdžanske kompanije do sada pokazale kao pouzdan partner u Crnoj Gori.

Adžamov je podsjetio na mješovitu komisiju između dvije države, čija će se naredna sjednica održati u prvoj polovini 2017. godine i gdje bi akcenat razgovorao mogao biti upravo na saobraćajnim infrastrukturnim projektima, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније