Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

09. 01. 2017. 08:05 >> 07:42
2

MINISTARKA EKONOMIJE

Nezaposlenost najveći izazov

Jedan od najvećih izazova sa kojima će se suočiti crnogorska ekonomija u godini pred nama jeste nezaposlenost. U cilju njenog smanjenja, u 2017. ćemo nastaviti sa politikom privlačenja strateških stranih investitora za realizaciju razvojnih projekata koji su temelj ekonomskog rasta, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

 

Ona je rekla da je prethodna vlada učinila mnogo kad je riječ o resoru ekonomije, prije svega u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje stabilnosti u industrijskom sektoru i postavljanje temelja za kreiranje povoljnijeg biznis ambijenta.

Sekulić je rekla će i u narednom periodu raditi na unapređenju konkurentnosti ekonomije, što podrazumijeva nastavak i uspješan epilog strukturnih reformi, kao i kontinuirano unapređenje poslovnog ambijenta.

"Kroz realizaciju razvojnih projekata nastavićemo sa valorizacijom prirodnih resursa, a sve u cilju uspostavljanja stabilnosti i sigurnosti, kako u ekonomskom, tako i u energetskom smislu", kazala je Sekulić u intervjuu Dnevnim novinama.

Najveći izazov sa kojim će se crnogorska ekonomija suočiti u godini pred nama je nezaposlenost.

"Međutim, to je izazov koji stoji ne samo pred Vladom Crne Gore, već i pred vladama naših susjeda, a izazvan je, prije svega, pojavom ekonomske krize na globalnom nivou. Zato će Vlada učiniti sve kako bi smanjila nezaposlenost i povećala kvalitet života građana, a jedan od ključnih faktora na tom putu jeste privlačenje strateških stranih investitora za realizaciju razvojnih projekata koji su temelj ekonomskog rasta”, kazala je Sekulić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније