Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

09. 01. 2017. 11:40   >>  11:17 1

EKSPLOATACIJA KAMENA

Bemax jedini dostavio ponudu

Kompanija Bemax jedina je dostavila ponudu na javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za ekploataciju mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Vilići u Opštini Pljevlja.


Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je predmet kocesije pravo na ekploataciju mineralne sirovine tehničko građevinskog kamenta sa tog ležišta.

Rok za podnošenje ponuda bio je 14. decembar, a jedinu je dostavila kompanija Bemax, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Bemax je u dijelu procentualnog iznosa za obračun koncesione naknade ponudio sedam odsto od tržišne vrijednosti bilansnih ili eksploatacionih rezervi tehničko-građevinskog kamena, gdje mu je dodijeljneo maksimalnih 40 bodova.

Bemaxu je dodijejeno i maksimalnih 20 bodova za kriterijum koji se odnosi na godišnju proizvodnju.

Bemax je ponudio rok trajanja koncesije od 17 godina i šest mjeseci, od toga pola godine za izradu geološke i rudarske tehničke dokumentacije i pripremne radove, a 17 godina za eksploataciju mineralne sirovine.

Bemax je u ponudi naveo i da je imao zaključen ugovor o koncesiji za ekploataciju mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena na ležištu Vilići. Eksploatacijom na tom ležištu bavio se tri godine.

Bemax je naveo da je po osnovu korišćenja tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Vilići redovno izmirivao obaveze po osnovu koncesione naknade, kao i po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV) u iznosu od 463,88 hiljada eura.

Prosječni bruto prihod Bemaxa u posljednje tri godine iznosi 43,04 miliona eura, a profit 9,8 miliona.

Bemax je dostavio poslovni plan i efekte na zapošljavanje i ekonomski razvoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније