Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

10. 01. 2017. 20:27 >> 20:08

MINISTARSTVO FINANSIJA

Priprema se novi zakon o igrama na sreću

Ministarstvo finansija preduzima aktivnosti na izradi prijedloga novog Zakona o igrama na sreću koji će biti utemeljen na najboljim međunarodnim praksama, vodeći računa o kreiranju balansa između državnog interesa, privatnog sektora i ugroženih socijalnih komponenti društva, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Kako navode, imajući u vidu da su postojeći zakonski propisi koji uređuju oblast igara na sreću u Crnoj Gori donijeti prije više od deset godina, i da je u međuvremenu, posebno sa napretkom tehnologije, to tržište napredovalo, proizvelo nove oblike i pristupe u vršenju te djelatnosti, nametnula se potreba za unapređenjem zastarjelih rješenja i prilagođavanjem novim uslovima poslovanja.

"U tom kontekstu, Ministarstvo finansija preduzima pripremne aktivnosti za izradu prijedloga novog Zakona o igrama na sreću koji će biti utemeljen na najboljim međunarodnim praksama, vodeći računa o kreiranju balansa između onoga što je interes države, privatnog sektora, kao i ugroženih socijalnih komponenti društva“, kaže se u saopštenju tog resora. 

"Precizirali su da će se osnovni postulati na kojima će počivati unaprijeđena zakonska rješenja odnositi na kreiranje trajnih i održivih rješenja u skladu sa najboljom evropskom praksom, ostvarivanje dodatnih prihoda za budžet i promovisanje principa konkurencije. 

"Po definisanju nacrta inoviranog zakona, isti će se, u skladu sa propisima, naći na javnoj raspravi, gdje će sva zainteresovana lica moći da doprinesu iznalaženju najkvalitetnijeg rješenja kroz sugestije, komentare i prijedloge“, kazali su iz Ministarstva.

Poručili su da će taj resor, kao i do sada, biti otvoren za konstruktivnu saradnju sa svima koji mogu da doprinesu da se oblast igara na sreću uredi u skladu sa principima transparentnog, fer i olakšanog poslovanja, kako bi ubrzali proceduru usvajanja predloga i upućivanja u Skupštinu. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније